I ♥ MONTECAMPIONE

Montecampion'è per sempre!

In de Leiderstrui – Conti: ‘Ik analyseer wedstrijden van Pantani om mijzelf te verbeteren’

| 0 commenti

Valerio Conti bekijkt beelden van Marco Pantani om zich te verbeteren als wielrenner. Dat vertelt hij in een interview met The National. ‘Ik analyseer wedstrijden van Pantani om mijzelf te verbeteren.’

Conti kan nog steeds vol enthousiasme terugdenken aan de bergetappe naar Montecampione in de Giro d’Italia van 1998. In die Giro vocht Pantani tegen de Rus Pavel Tonkov om de eindzege. ‘Hij reed in de laatste drie kilometer bijna een minuut weg bij Tonkov en besliste daarmee de Giro in zijn voordeel. Hij was een geweldige wielrenner en één van de redenen waardoor ik van het wielrennen ben gaan houden.’

Conti rijdt sinds 2014 in de WorldTour en heeft zich ontwikkeld tot een sterke klimmer, die de aanval niet schuwt. Het leverde hem al een etappe in de Vuelta a Espana op en in 2019 reed hij zelfs zes dagen in de roze trui. Voor de renner van UAE Emirates was het dragen van de leiderstrui in zijn thuisronde een unieke belevenis. ‘Het dragen van de roze trui en de Italiaanse fans die mijn naam scanderen was heel bijzonder. Ik had me nog nooit zo gelukkig gevoeld op de fiets.’ (Foto: Sirotti, 2019)

Sorgente: Conti: ‘Ik analyseer wedstrijden van Pantani om mijzelf te verbeteren’ | In de Leiderstrui

Anche a Montecampione è possibile richiedere una consulenza gratuita a riguardo del mondo dell'estrazione di BITCOIN

NOTRADING


Cambio in tempo reale su:

Offerto da Investing.com

Lascia un commento