I ♥ MONTECAMPIONE

Montecampion'è per sempre!

Che bello “smanettare” su Google di giovedì… – 2013, Wieler Revue: Routeschema Giro d’Italia 2014 uitgelekt

| 0 commenti

In grote lijnen was al bekend hoe de Ronde van Italië er in 2014 uit ging zien, maar het Italiaanse Tutto Sport zou het complete schema al hebben onderschept. Met voor het eerst drie rustdagen in een grote ronde, drie tijdritten (een ploegentijdrit, een individuele tijdrit en een klimtijdrit) en de terugkeer van de Monte Zoncolan, belooft het een mooie editie te worden. RCS Sport – de organisator van de etappekoers – maakt maandag een einde aan alle speculaties, wanneer zij het officiële etappeplan presenteert.

De Italiaanse tegenstrever van La Gazzetta dello Sport publiceerde het gehele percorsi vanochtend in de papierenkrant. De ronde gaat zoals bekend op vrijdag (ook voor het eerst) 9 mei van start in het Noord-Ierse Belfast en eindigt op zondag 1 juni in Triëst. In Italië worden onder meer de beklimmingen van Santuario di Oropa, Monte Grappa, Montecampione, Panarotta, Val Martello (dak van de ronde)  bedwongen, vooraleer men op de voorlaatste dag de enorm steile flanken van de Monte Zoncolan moet overleven.

Het venijn zit hem in de staart, als we Tutto Sport mogen geloven. Tijdens de laatste acht etappes zal de aankomstlijn maarliefst zes keer bergop liggen. De Italiaanse krant noemt de ronde zelfs una corsa bellissima nel nome del Pirata, ofwel een koers in de naam van Marco Pantani. Verder zal de ronde in het teken staan van Gino Bartali. De Italiaanse wielerlegende en eeuwige rivaal van Fausto Coppi zou in 2014 honderd jaar zijn geworden. Vreemd genoeg is zijn geboortegrond, Toscane (meer bepaald Ponte a Ema), niet opgenomen in het routeschema. In plaats daarvan zou de RCS Sport een dag of beklimming willen vernoemen naar Bartoli.

Uitgelekt etappeplan Ronde van Italië 2014:
9 mei: Belfast-Belfast (ploegentijdrit)
10 mei: Belfast-Belfast
11 mei Armagh-Dublin
12 mei: Rustdag. Vlucht van Ierland naar Italië.
13 mei: Bari-Taranto
14 mei: Taranto-Viggiano
15 mei: Sassano-Montecassino
16 mei: Frosinone-Foligno
17 mei: Foligno-Montecopiolo
18 mei: Lugo-Sestola
19 mei: Rustdag in Modena.
20 mei Modena-Salsomaggiore
21 mei: Correggio-Savona
22 mei: Barbaresco-Barolo (individuele tijdrit over 46,4 kilometer)
23 mei: Fossano-Rivarolo
24 mei: Agliè-Oropa *
25 mei: Valdengo-Montecampione*
26 mei: Rustdag in Pontedilegno.
27 mei: Pontedilegno-Val Martello *
28 mei: Sarnonico-Vittorio Veneto
29 mei: Belluno-Malga Panarotta*
30 mei: Bassano-Monte Grappa* (individuele tijdrit)
31 mei: Maniago-Monte Zoncolan*
1 juni: Gemona-Trieste

* = aankomst bergop

Sorgente: Routeschema Giro d’Italia 2014 uitgelekt | Wieler Revue


 

Anche a Montecampione è possibile richiedere una consulenza gratuita a riguardo del mondo dell'estrazione di BITCOIN

NOTRADING


Cambio in tempo reale su:

Offerto da Investing.com

Lascia un commento